Търговищките пожарникари спасиха двама от подпалил се апартамент след незагасена цигара

Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище са се отзовали  незабавно след получаване тази сутрин в 6,23 ч на сигнал за възникнал пожар в апартамент на последния пети етаж на жилищен блок на бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище. Съседи са сигнализирали на тел. 112, че от жилището излиза дим.

Без да губят време, служителите  от двата екипа са пристигнали на мястото на инцидента. Те са влезли през терасата в жилището, като за целта са използвали автомеханична стълба. В една от стаите са намерили паднал до дивана 45-годишен мъж. По предварителна информация същият е заспал с незагасена цигара, откъдето огънят е обхванал и дивана. Мъжът се е опитал да погаси пожара, но не е успял. В съседна стая на апартамента огнеборците са открили 70-годишния му баща. И двамата са били в съзнание. Пожарникарите своевременно са ги извели на безопасно място, тъй като жилището им е било обхванато от гъст дим. По-младият мъж своевременно е откаран в болница от екип на „Спешна помощ“, тъй като бил обгазен.  Понастоящем опасност за живота и на двамата няма.

Пожарът е погасен от гореспоменатите два екипа пожарникари. В резултат на инцидента е унищожен диванът, на който е спал по-младият мъж, и са опушени стени в апартамента.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе