Близо 500 000 декларациите за доход вече са подадени, 85% по интернет

Близо 500 000 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента, 85 % от тях по интернет. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва в полунощ днес, 5 май за ползващите електронни услуги и в 17,30 ч. за избралите да подадат формулярите си на хартия в офисите на приходната агенция. Декларацията може да бъде изпратена и по пощата, като важи датата на пощенското клеймо, припомнят от НАП.

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70 % от деклариралите доходите си до момента, допълват от НАП. Всеки, който притежава ПИК или КЕП има достъп до нея през Портала за е-услуги на агенцията.

Срокът за плащане на декларирания данък за довнасяне по годишната декларация също изтича днес, припомнят от НАП. Най-удобният начин за внасяне на данъка е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата „Справка за задълженията с възможност за плащане“ е достъпна с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната агенция, като за плащания с т.нар виртуален ПОС не се дължат такси.

Повече информация за попълване на декларациите и за плащане на дължимите данъци може да се получи на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един разговор или съобразно тарифата на мобилния оператор или на www.nap.bg.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе