За три дни задържаха 3-ма мъже, карали след употреба на алкохол в Търговище

Трима водачи, шофирали след употреба на алкохол. са установени и задържани в РУ-Търговище, информират от полицията в града.

При извършена на 1.05.2021 г. около 19,45 ч. полицейска проверкана кръстовището на ул. „Паисий“ и ул. „Хр. Ботев“ в с. Баячево, община Търговище, е установено, че правоспособен 33-годишен водач от гр. Търговище управлява лек автомобил „Мерцедес С 220“ – собственост на мъж от гр. Търговище, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,26 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 2.05.2021 г. около 17,55 ч. полицейска проверка на кръстовището на ул. „Руен“ и ул. „Драва“ в гр. Търговище е установено, че неправоспособен 32-годишен водач от с. Априлово, община Попово, управлява лек автомобил „Мерцедес С 180“ с търговищка регистрация – собственост на 57-годишна жена от гр. Търговище, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,96 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл.72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 3.05.2021 г. около 20,10 ч. полицейска проверка на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Д-р Петър Берон“ е установено, че правоспособен 56-годишен водач от гр. Търговище управлява товарен автомобил „Форд Фиеста“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,69 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл.72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе