Районна прокуратура – Търговище задържа за срок до 72 часа рецидивист, откраднал от строителен обект в града

Районна прокуратура – Търговище повдигна обвинение на 35-годишен мъж за кражба, извършена от строителен обект в града. М.Л. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл. 29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК, тъй като извършил кражба на сума пари от строителен обект, при условията на опасен рецидив.

Мъжът е осъждан многократно, като настоящото деяние е извършено по-малко от месец след излизането му от Затвора в Плевен, където изтърпял наказание „лишаване от свобода“ по предходно осъждане за кражба.

Престъплението било извършено на 24 ноември 2021 година. Мъжът издебнал работници на строителен обект да излязат в почивка и необезпокояван от никого, посред бял ден, проникнал в помещение, където се намирали личните им вещи. Успял да вземе сума пари от чантата на единия от тях и напуснал.

Докато излизал от помещението, бил забелязан от един от потърпевшите. Тъй като бил непознат, мъжете се усъмнили в действията му и тръгнали след него. Обвиняемият избягал, но малко след това отново бил забелязан от работниците, те подали сигнал на ЕЕН112. М.Л. извадил нож срещу тях и го размахал. Така отново успял да се измъкне, избягал преди полицейският екип да е пристигнал. Няколко дни по-късно бил установен и задържан от служители на ОД МВР – Търговище.

Към момента М.Л. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Търговище. В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „задържане под стража“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе