Необитаем апартамент пламна в кв. „Русаля“ в Попово

На сигнали за два пожара в жилищни блокове в гр. Попово са реагирали служители от дежурния екип на РСПБЗН-Попово през вчерашния ден. В 8,33 ч на 28. 02.2022 г. в службата е бил получен сигнал за пожар в стая на необитаем апартамент, намиращ се на последен етаж на жилищен блок в кв. „Русаля“ на града.

За да предприемат пожарникарите незабавни действия по ликвидиране на пожара, се наложило първо да  бъде разбита входната врата на жилището, за да им бъде осигурен достъп. В резултат на пожара са унищожени мебели, дрехи, хранителни продукти, и  са опушени  около 50 кв м стени.

Вероятната причина за възникването му е запалил се комин, като впоследствие огънят се е разраснал и е обхванал и разположени в непосредствена близост лесно запалими материали. По време на  инцидента в жилището не е имало хора.

Екип на същата служба се е отзовал и на получен в 21,09 ч сигнал за възникнал пожар в коминно тяло в жилищен блок на ул. „Панайот Хитов“ в гр. Попово. Пожарът е погасен без преки материални загуби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе