Предприети са необходимите мерки 244-то издание на традиционния Търговищки панаир да премине при добър обществен ред и без инциденти

За времето от 8 до14 май 2023 г. гр. Търговище ще е домакин на 244-то поредно издание на форума. С цел недопускане на престъпления и нарушения на обществения ред  по време на традиционното за града изложение в РУ-Търговище е изготвен и утвърден съответен план. За обезпечаването на  реда и сигурността на гражданите и техните гости по време на панаира, както и на безопасността на движението, под различна форма е ангажиран практически целият състав на управлението, както и служители на сектор „Пътна полиция“ в дирекцията. С оглед осигуряване на добър обществен ред през панаирната седмица в гр. Търговище полицейското присъствие ще бъде засилено, особено в районите, където се очаква струпване на значителен брой хора във връзка с различни  прояви, включени в панаирната програма, както и в районите на Автогара и жп гара Търговище.

По време на панаира с цел регулиране на потоците от влизащи на изложението и напускащи го граждани ще бъдат изградени временни контролно-пропускателни пунктове към подстъпите за форума, както и на изходите от областния град. Със съдействието на  община Търговище през панаирната седмица в гр. Търговище ще бъдат организирани временни охраняеми паркинги на улиците “Богомил”, “Боровец“ и „Ст. Куцаров“, и ще бъде ограничено движението на МПС в зоната на панаирното изложение, както и в подстъпите към него. С цел недопускане на МПС в районите, където  се очаква събиране на много хора, чрез поставяне на подвижни прегради/бариери/ ще бъде преустановено движението на МПС  в следните участъци: ул. „Мургаш“ – ул. „Морава“, ул. „Морава“ – ул. „Кап. Данаджиев“, улицата срещу стълбището за комплекс „Боровец“, и ул. Кап. Данаджиев“ – ул.“Мургаш“.

Със заповед на кмета на община Търговище движението на МПС под какъвто и да е предлог на територията на панаира ще бъде преустановено за времето от 10 до 23 ч, като на водачите на МПС, зареждащи щандовете и търговските обекти, ще бъдат издадени пропуски с визиран час и маршрут  на придвижване. През панаирната седмица в района на изложението и на панаира ще бъдат изградени два опорни пункта, където ще дежурят полицейски служители. Единият пункт се намира в Художествената галерия “Н. Маринов” – в близост до входа й, а другият е до стадион “Димитър Бурков”/откъм заведение “Блу Меджик”/. При необходимост гражданите биха могли да се обърнат по всяко време за съдействие към полицейските служители. С оглед гарантиране на сигурността и противопожарната безопасност след приключване на всеки работен ден на изложението представители на полицията, пожарната и организаторите на форума ще проверяват състоянието на търговските щандове и изложбените зали преди тяхното затваряне.

От полицията напомнят на гражданите, че е важно да  проявят повишена бдителност, за да не станат  обект на джебчийски кражби.  Препоръчва им се да не носят във външни джобове на якета или други връхни дрехи пари и ценни вещи, а чантата или портфейлът си никога не трябва да оставят без надзор. Не е препоръчително хората да носят със себе си големи суми в брой, а ако все пак това се налага, е  удачно да не ги съхраняват на едно и също място. За предпочитане е автомобилите да се оставят на оживени и добре осветени места, а след паркирането им непременно да се заключат. В тях също не се препоръчва да се оставят пари и ценности.

В случай, че са потърпевши от инцидент или станат свидетели на такъв, гражданите следва незабавно да сигнализират на тел. 112, в най-близкото РУ или най-близко намиращия се до тях полицейски служител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе