Семейство благодари за бързата професионална реакция на два екипа пожарникари от РСПБЗН-Антоново

На 29.03.2024 г. около 10 ч е възникнал пожар в тавана на стопанска постройка в квартал „Еревиш“ на гр. Антоново. В резултат на инцидента са унищожен около 80 кв м покривна конструкция, няколко мотоциклети, скутери и велосипеди, компресор за гуми. На сигнала за  пожара са реагирали два екипа на РСПБЗН-Антоново с два противопожарни автомобила. Своевременната им професионална намеса е предотвратила огънят да обхване и намиращи се в близост до постройката три сгради. Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията. 78-годишен мъж, живеещ в имота, е получил изгаряния по ръцете и главата при опита си да евакуира имущество и куче от горящото помещение. Мъжът е бил транспортиран в МБАЛ-Търговище и  настанен там за лечение без опасност за живота му. Към момента той вече е у дома си.

Тия дни директорът на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов получи благодарствено писмо от семейството, в чийто имот е възникнал инцидента – Марийка и Михаил Григорови. Копие от писмото подателите му са изпратили и до главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН-МВР. В  него четем:

„С това писмо бихме искали да изкажем своята благодарност към  служителите от РСПБЗН-Антоново. Думите ни на благодарност са за спасителите огнеборци: мл. експерт Ангел Бонев, командир на екип,  мл. експерт Светослав Кабакчиев – командир на екип, мл. инспектор Александър Александров – водач на специален автомобил, и мл. инспектор Петър Господинов – водач на специален автомобил. За тях четиримата 29.03.2024 г., когато възникна инцидентът в постройка от имота ни, е бил поредният им напрегнат ден. А за нас – спасеното семейство, както и за нашите близки, това ще остане денят, който няма да забравим; денят, в който тези момчета влязоха в къщата ни, за да ни помогнат.

Това са уникални професионалисти – овладени, спокойни, бързи, смели, учтиви и отзивчиви. До този момент ние не бяхме си представяли как изглежда трудното им професионално ежедневие.

Само когато сърцето ти е огнено, можеш да вярваш. Ако не си горял, не можеш да си го представиш. За спасителите това е пореден напрегнат делник, а за нас, спасените – белег за цял живот. Пожелаваме ви след всяко дежурство да се прибирате живи и здрави, момчета!

Благодарим ви и това е най-малкото, което можем да ви кажем. С уважение!“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе