Задържаха 38-годишен, опитал да даде подкуп на полицаи

38-годишен водач от гр. Омуртаг също е задържан с полицейска мярка за опит за подкуп на служител от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. Това съобщават от полицията.

На 2.06.2020 г. около 16,55 ч в гр. Търговище – на кръстовището на улиците „Цар Освободител“ и „Трайко Китанчев“, 38-годишен мъж от гр. Омуртаг е направил опит за даване на подкуп в размер на 50 лв. на младши контрольор от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция, с цел контролният орган да не изпълни задълженията по служба – да му състави акт за установяване на административно нарушение за допуснато от него в качеството му на водач на лек автомобил нарушение по Закона за движение по пътищата. Когато управляваният от него автомобил е бил спрян за проверка от полицейските служители, водачът е хвърлил банкнотата през отворения прозорец на служебния полицейски автомобил.

Същият е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 304а от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе