Приключи специализирана полицейска операция в две села на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг

Специализирана полицейска операция за противодействие на  конвенционалната престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена днес в две села на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг – в с. Звездица, община Омуртаг, и в. Стеврек, община Антоново. Проверявани бяха и членове на ловни дружинки относно спазване на нормативните изисквания за съхранение на оръжията и боеприпасите. В акцията, която се проведе под надзора на Окръжна прокуратура-Търговище, освен служители на РУ-Омуртаг и Участък Антоново участваха още служители на РУ-Търговище и екип на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция.

По време на операцията в с. Звездица бяха изградени и функционираха 3 контролно-пропускателни пункта, работиха и два мобилни екипа от полицейски служители.  В хода  й полицейските служители са проверили 111 моторни превозни средства. Проверени са също 10 организирани ловци. Работено е с 3 лица, които имат криминалистически регистрации. Извършени са проверки в 6 търговски обекта.

В хода на осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения контролните органи са съставили в с. Звездица общо 16 акта за установяване на административно нарушение. Най-много са тези по Закона за движение по пътищата – 11, като част от тях са за управление на МПС без обезопасителни колани. Съставени са и 3 акта по Закона за българските лични документи, и по един акт – по Кодекса за застраховането и по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Наложени са и 23 глоби по фиш за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

По време на акцията в с. Стеврек,  където бяха изградени също 3 КПП и работи един мобилен полицейски екип, са проверени 56 МПС и 4 търговски обекта. Извършени са проверки за правилно съхранение на оръжие и боеприпаси на 7 организирани ловци. Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата/ 4 от тях са за неплатени дължими глоби по споменатия закон, като свидетелствата за управление на МПС на водачите им са временно отнети/ и са наложени 13 глоби по фиш по същия закон. За констатирани в хода на проверките нарушения са съставени и 3 акта по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

По време на специализираната операция е установена и жена, обявена на общодържавно издирване по молба на близките й.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе