6 броя медицинска апаратура получи АГ болница във Варна от сдружението „Аз вярвам и помагам“

Вчера, 7 юли, в сградата на СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ се проведе импровизирана пресконференция на представители на първата в България благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета.

По време на пресконференцията Владислав Николов – председател Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“, дари на СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ 6 броя медицинска апаратура, закупена със средства от предадени пластмасови капачки за рециклиране, в помощ на бебетата, а именно:

  • ламинарен кабинет (ламинарен бокс) с прилежащо оборудване К 700 – 1 брой;
  • специфичен сух стерилизатор Titanox 60L – 2 броя;
  • комбиниран фетален монитор G6A plus за следене виталните праметри на плода и на майката – 1 брой;
  • 3 канален ЕКГ апарат 3,5 TFT дисплей за показване в реално време и вграден термопринтер – 2 броя.

За 5-та поредна година дарената апаратура е насочена към най-малките и беззащитни пациенти които зависят до огромна степен от намесата на лекарите специалисти и прецизната съвременна апаратура.

„В болницата се приемат новородени от почти цяла Североизточна България, които имат нужда от обгрижване. СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“ е единствената извън София с трето ниво на компетентност и за нас е от изключително значение да работим с прецизна медицинска апаратура. Именно в тази връзка сме благодарни на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ за поредното дарение което правят към нашата болница“ каза Проф. Д-р Емил Ковачев – управител СБАГАЛ „Проф. Д-р Д. Стаматов – Варна“.

„Няма да спираме да даряваме в помощ на бебета, защото те са новият живот“, сподели Владислав Николов – председател Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе