Откриха детски отдел към читалището в Буховци

 Днес, 21 юли, официално бе открит новият детски отдел към читалището в село Буховци. На тържеството присъстваха секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, зам.-областният управител Панайот Димитров, изпълнителният директор на Клуба на нестопанските организации (НСО) Невена Маджарова, секретарят на  читалището Здравка Бонева, жители на селото и други.

В новия отдел са създадени условия за игра, четене и обучение. Средствата за ремонта на помещението са осигурени от бюджета на Община Търговище. Монтирана е нова PVC дограма, подменени са всички инсталации и е извършен освежаващ ремонт.

Клубът на НСО, пък, ще реализира в отдела т.нар. програма „Библиотека на играчките“. За целта са закупени цветни, дървени играчки, които подпомагат общата и фината моторика, общуването и социално-емоционалното развитие. Програмата е насочена към децата на възраст от 2 до 4 години от селото. Целта е да се подпомогне ранното им развитие, чрез създаване на условия за игра.

Нов детски отдел ще има и в читалището в село Пробуда. Очаква се откриването да бъде през идната седмица. Ремонтните дейности там също са финансирани от Община Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе