Проведе се специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност в гр. Омуртаг

Специализирана полицейска операция с цел противодействие на  битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена днес за времето от 7 до 14 часа в гр. Омуртаг. В акцията, която се проведе под надзора на Окръжна прокуратура-Търговище, освен служители на РУ-Омуртаг участваха служители на  сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Търговище.

По време на операцията в града бяха изградени и функционираха пет контролно-пропускателни пункта, работиха и 4 мобилни екипа от полицейски служители.  Проверени са 192  моторни превозни средства и 223 лица.

В хода на акцията при извършена проверка на МПС/трактор/ е установено, че същият не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. При извършена проверка на лек автомобил „Опел Тигра“ е установено, че водачът му си служи с контролни знаци, издадени за друго МПС. По случая е образувано  бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Трето бързо полицейско производство по време на специализираната операция е образувано по чл. 354в от Наказателния кодекс. От обитаван от 26-годишен мъж от града апартамент са иззети  48 г зелена  тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 ч в управлението на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена проверка на търговски обект, позициониран на пазара за промишлени стоки в гр. Омуртаг, е установено, че в него се предлагат за продажна анцузи и блузи – имитация на известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право за това. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

В хода на осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения контролните органи са съставили 23 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Съставени са и 4 акта на водачи по Кодекса за застраховането – за управление на МПС без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители са съставили и 2 акта по Закона за българските лични документи. Наложени са 79 глоби по фиш за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе