Ако дрегерът покаже 2 промила, всъщност колко алкохол сме изпили?

Не минава и ден, в който полицаите, патрулиращи родните пътища, да не хванат пияни или дрогирани зад волана. Алкохолът е навлязъл в ежедневието, че някои дори не искат и не могат да се лишат от него. Именно качвайки се в колите след употреба на алкохол сериозно застрашават живота и здравето – не само на себе си, но и на другите хора на пътя.

Колко алкохол е необходимо да изпиете, за да покажете пробата в кръвта 2 промила?

Жена на средна възраст (44 години, 170 см, 70 кг) трябва да изпие около 2,6 литра бира или 1,1 литра вино. Мъж на същата възраст (44 години, 180 см, 80 кг) трябва да изпие около 3,4 литра бира или 1,5 литра вино.

Възможно ли е да шофирате в това състояние?

Според експерти 2 промила алкохол в кръвта е границата между умерена и умерено тежка интоксикация. Средната степен на интоксикация се характеризира с намаляване на зрителната острота, реакцията, баланса и ориентацията в пространството. В умерено-тежка степен почти няма реакция на случващото се и се нарушава координацията на движенията.

Колко време отнема да изтрезнее?

Алкохолът изветря в тялото в зависимост от височината, теглото и последното хранене при човек. При жена с тегло 55 кг нивото на алкохола в кръвта пада с около 0,1 промила на час. Бирата в количество от 0,25 литра се отделя от тялото за около три часа. Мъж (80 кг) губи до 0,2 промила на час.

TargovishteNews съветва да не сядате зад волана, ако сте си позволили да разпуснете с алкохол. Консумирайте в умерени количества!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе