Бързо производство за битова престъпност е образувано в хода на преведена специализирана полицейска операция в село на община Омуртаг

Специализирана полицейска операция с цел противодействие на  битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена  на 13.10.2020 г.  на територията на село Плъстина в община Омуртаг. В акцията участваха служители на РУ-Омуртаг.

По време на провеждането й в село Плъстина  бяха изградени и функционираха два контролно-пропускателни пункта, чрез които се осъществяваше контрол над пътния поток. Освен тях работеха и два мобилни екипа от полицейски служители. Проверени са  59 моторни превозни средства и 78 лица. Установени са  три лица с криминални прояви, с които са проведени беседи.

При извършена в хода на акцията  – около 12,20 ч, полицейска проверка  на улица в селото на мотопед с неустановени марка и модел  – собственост на 22-годишен мъж от гр. Търговище, е установено, че управляваното от него моторно превозно средство е без регистрационна табела и не е регистрирано по съответния надлежен ред. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

При осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения контролните органи са съставили 6 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, и са наложили 15 глоби по фиш по същия закон. Извършени са проверки и в 3 търговски обекта, където не са констатирани нарушения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе