65-годишен се блъсна в камион край село Панайот Хитово, откаран е в болница с фрактури

Водач на лек автомобил е настанен в болница с фрактури след пътно-транспортно произшествие, информират от полицията.

На 23.11.2020 г. около 19,15 ч. на път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг, км 203+500 – в близост до разклона за с. Панайот Хитово, правоспособен 65-годишен водач от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Меган“ с търговищка регистрация в посока гр. София-гр. Варна, е изгубил контрол над управлението на автомобила. Същият е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал странично в правомерно движещ се там в посока гр. Варна-гр. София товарен автомобил „Скания“ с бургаска регистрация с прикачено към него ремарке-фирмена собственост, управляван от 54-годишен водач от с. Листец, обл. Бургас.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил е откаран в МБАЛ-Търговище с фрактура на две ребра, където е оставен за наблюдение без опасност за живота му.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг са оказали съдействие за изваждане на пострадалия водач от автомобила му. На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе