Задържаха двама пияни зад волана в областта, единият и без книжка

Установени са два случая на управление на МПС след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от водачите въздух над 1,2 промила – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс, като по случаите са образувани две бързи полицейски производства – по описите на РУ-Попово и на РУ-Омуртаг. Това информират от полицията.

При извършена на 12.12.2020 г. в 21,05 ч. полицейска проверка в гр. Попово е установено, че 51-годишен неправоспособен водач от с. Баба Тонка, община Попово, управлява по ул. „България“ в посока изхода на града към гр. Бяла лек автомобил „Мицубиши“ със силистренска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,28 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 12.12.2020 г. около 00,01 ч. в с. Врани кон, община Омуртаг, полицейска проверка е установено, че 52-годишен правоспособен водач от с. Ябланово, община Котел, управлява по ул. „Камчия“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация – собственост на 30-годишен мъж от с. Ловец, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,87 промила. установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Водачът е задържан за срок до 24 ч. в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе