Ясен Петров е новият селекционер на националния отбор по футбол

Наставникът Ясен Петров поема националния отбор по футбол на България. Това решение беше взето след проведения на 14-и януари Изпълком към БФС, информира Gong.bg.

За последните шест години Ясен Петров работи в далечен Китай, където се утвърди в местния футбол, постигайки немалко успехи. Той е роден е на 23 юни 1968 година в град Пловдив. Играл е за „Ботев” (Пловдив), „Пирин” (Гоце Делчев), „Левски” (София), „Локомотив” (София), „Славия”, „Алки Ларнака”, китайските „Ухан”, „Нанджин” и „Ченду”, както и в немските „Мепен” и „Тенис Борусия” (Берлин).

Носител на купата на страната през 1992 г. с „Левски” и през 1995 г. с „Локомотив” Сф. В елита е изиграл 231 мача и 50 гола, има и 3 мача за националния отбор на България има 3 мача.

У нас е бил треньор последователно на „Локомотив” (София), „Ботев” (Пловдив), „Черно море”, „Локомотив” (Пловдив), „Нафтекс”, „Левски” и „Ботев” (Враца).

От 2013 до 2019 година кариерата му преминава в Китай, където води местните „Шъдзяджуан”, „Бейджинг Ентърпрайсес”, „Хенан” и „Шъдзяджуан”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе