Задържаха двама шофьори, употребили алкохол зад волана в Омурташко

Двама водачи са задържани в РУ-Омуртаг, след като е установено, че са управлявали МПС след употреба на алкохол. Това информират от полицията в града.

При извършена на 14.01.2021 г. около 21,50 ч. полицейска проверка в с. Звездица, община Омуртаг, е установено, че правоспособен 22-годишен водач от селото управлява по ул. „Черно море“ лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост на жена от същото село, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,65 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на 15.01.2021 г. около 04,10 ч. полицейска проверка на път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг – км 204+730, е установено, че правоспособен 40-годишен водач от с. Стеврек, община Антоново, управлява собствения си лек автомобил „БМВ 320“ с великотърновска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,94 промила , установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани за срок до 24 ч. в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе