Президентът Радев с кандидатура за втори мандат

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат, заедно с настоящия си вицепрезидент Илияна Йотова. Това обяви той по време на пресконференция днес, на която даде отчет за свършеното през изминалите четири години.

„В очертаната ситуация и необходимостта от непреклонни и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на България”, обяви държавният глава.

Относно формата на издигане на кандидатурата той посочи, че ще стане ясна в указания от закона срок, който е след парламентарните избори.

Президентът обясни, че ранният анонс на кандидатурата цели да се даде възможност на политическите субекти да се позиционират спрямо оповестените принципи и приоритети. Както и да се помогне на българските избиратели да имат информиран избор.

Държавният глава посочи, че ролята на управляващите е да бъдат гласът на народа. Той обаче бе категоричен, че е избрал да бъде при народа си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе