Задържаха трима осъждани в момент на кражба от хранителен магазин в Пробуда

Трима известни на полицията с предишни криминални прояви мъже са задържани от полицейски служители по време на извършване на взломна кражба в магазин в търговищко село. Това съобщават от полицията.

В хода на проведена на територията, обслужвана от РУ-Търговище, специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани със собствеността, са установени трима мъже в момент на извършване на кражба на цигари и други стоки от хранителен магазин в с. Пробуда, община Търговище, стопанисван от 39-годишен мъж от селото. Около 01,10 ч. на 3.01.2021 г. полицейски служители са задържали тримата извършители: мъже на 34 год. от гр. Девня, област Варна, и на 22 и 25 год. – от гр. Бяла, също област Варна.

Тримата са известни на полицията с извършени от тях предишни криминални деяния, осъждани – имат съответно 2,10 и 24 осъдителни присъди. Тримата са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 4 и т. 5 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе