Обявен за издирване мъж е установен в хода на полицейска акция в 2 села в община Опака

Специализирана полицейска операция с цел противодействие на  битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена днес от служители на РУ-Попово на територията на  две села в община Опака – Голямо Градище и Крепча.

В хода й е установен 31-годишен мъж от с. Голямо Градище, който е бил обявен на общодържавнио издирване за установяване на адрес. Същият е издирван в качеството му на свидетел по образувано досъдебно производство.

По време на провеждането  на акцията  в двете села бяха изградени и функционираха 4 контролно-пропускателни пункта. Освен тях работеха и три мобилни екипа от полицейски служители. Проверени са  83 моторни превозни средства и 97 лица. Установени са пет лица с криминални прояви, с които са проведени беседи.

При осъществяваната превантивна дейност по безопасността на движението за констатирани от тях нарушения в хода на акцията  контролните органи са съставили един акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата/за управление на МПС без поставен от водача обезопасителен колан/, и са наложили 31 глоби по фиш по същия закон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе