Хванаха двама млади мъже, откраднали пари и документи от къща в село Стража

Двама извършители на взломна кражба са установени и задържани в РУ-Търговище часове след извършване на деянието, а по случая е образувано бързо полицейско производство. Това информират от полицията.

На 26.05.2021 г. в управлението е получен сигнал, че за времето от 18 ч. на 25.05.2021 г. до 7 ч. на 26.05.2021 г. чрез взломяване на прозорец е проникнато в къща в с. Стража, община Търговище – собственост на 52-годишен мъж от селото, откъдето е извършена кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея две портмонета със сумата от около 700 лв. и лични документи. След проведени незабавни действия на криминалисти на управлението по разследване на престъплението е установено, че то е извършено от 26-годишен мъж и 17-годишен младеж, и двамата от същото село. Задържани са в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. Гореспоменатата парична сума е намерена у тях и ще бъде върната на собственика й.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе