Работна среща в с. Стеврек след като реката в селото излезе от коритото си

На 17.06.2021 г. областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов проведе работна среща в с. Стеврек, община Антоново, след като преминаващата през селото р. Стара река излезе от коритото си и причини значителни материални щети. В срещата участваха кметът на Община Антоново Хайредин Мехмедов и секретарят на администрацията Мехмед Мехмедов, кметът на с. Стеврек Ружди Хабилов, както и Георги Георгиев – директор Дирекция АКРРДС при Областна администрация – Търговище.

На място в селото г-н Парашкевов се запозна с щетите, нанесени върху инфраструктурни съоръжения и жилищни сгради в населеното място след обилните валежи вчера. Реката е придошла и дори и излязла от коритото си. Водата е разрушила мостове в с. Стеврек. Наводнила е къщите в ниската част на селото по протежение на реката. Няма пострадали хора.

Областният управител е разпоредил да се предприемат спешни мерки за почистване на речното корито. Така също е коментиран и редът за кандидатстване за обезщетение пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе