Агенцията по заетостта информира всички, кандидатстващи по проект „Запази ме”, че наближава крайният срок за подаване на документи за изплащане на компенсациите

Агенцията по заетостта информира всички работодатели, работници и служители, кандидатстващи по проект „Запази ме”, че наближава крайният срок за подаване на документи за изплащане на компенсациите – 30.06.2021 г.

Припомняме, че от 1 април 2021 г. влязоха в сила промените в мярката, които регламентират правото на компенсация за не повече от 60 дни в рамките на 2020 г. и за не повече от 90 дни в рамките на 2021 г. за персонала, ползвал неплатен отпуск във връзка с наложените противоепидемични ограничения.

Работодателите, които подават за първи път Заявление за изплащане на компенсации за настоящия период или за предходен период, имат време все още да се запознаят с актуализирания пакет от документи, който е публикуван на официалната страница на Агенцията по заетостта.

Работодателите пък, които вече са подали заявление за изплащане на компенсации, одобрени са, и желаят работниците и служителите им да продължат да получават компенсации, не подават ново Заявление. Те депозират към съответната дирекция „Бюро по труда” пакет от документи, които могат да намерят отново на официалната страница на Агенцията по заетостта.

Всички Указания за работодатели за подаване на заявления и отчитане, актуални образци на документи, както и всички заповеди на министъра на труда и социалната политика, с които се утвърждава Списък с кодовете на икономически дейности, за които са въведени временни ограничения за осъществяването на дейност с акт на държавен орган в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка могат да бъдат намерени на електронната страница на Агенцията по заетостта или тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе