Хванаха 36-годишен пиян, без книжка и без регистрирано АТВ

В РУ-Попово е задържан за срок до 24 ч. неправоспособен водач, управлявал нерегистрирано по надлежния ред МПС след употреба на алкохол. Това информират от полицията.

При извършена на 4.08.2021 г. около 10,35 ч. полицейска проверка в с. Горско Абланово, община Опака, е установено, че неправоспособен 36-годишен водач от същото село управлява по ул. „Мизия“ моторно превозно средство – АТВ, с неустановена марка и без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред. Същият управлява моторното превозно средство без съответното свидетелство за управление, в едногодишния срок на наложено му по административен ред наказание за същото нарушение с влязло в сила на 28.08.2020 г. наказателно постановление. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено още, че мъжът управлява МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,66 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1, по чл. 343в, ал. 2 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе