Задържаха трима млади мъже да шофират след употреба на наркотици в Омуртаг

Трима водачи на автомобили, управлявали под въздействието на наркотични вещества. са установени в хода на проведена в гр. Омуртаг специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. Това съобщават от полицията в града.

При извършена на 4.11.2021 г. около 12,33 ч. полицейска проверка в града – на кръстовището на улиците „Раковска“ и „Климент“, е установено, че правоспособен 25-годишен водач от с. Камбурово, община Омуртаг, управлява собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация след употреба на наркотични вещества или техни аналози – метамфетамини, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”.

При извършена на същия ден около 15,10 ч. в гр. Омуртаг полицейска проверка е установено, че правоспособен 28-годишен водач управлява по ул.„ Цар Освободител“ лек автомобил „Мазда“ с търговищка регистрация след употреба на наркотични вещества – амфетамини и метамфетамини, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство ”Drager Drug Test 5000”.

При извършена на същата дата около 16,50 ч. полицейска проверка в града е установено, че правоспособен 19-годишен водач от с. Любичево, община Антоново, управлява по ул. „Климент“ собствения си лек автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация след употреба на наркотични вещества – амфетамини и метамфетамини, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство ”Drager Drug Test 5000”.

И тримата водачи са отказали кръвни проби за химическо изследване. Задържани са в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе