След полицейска акция в Омуртаг установиха 25 кубика незаконни дърва

Образувани са пет досъдебни производства и една проверка за незаконен добив и съхранение на дърва. Това информират от полицията.

Специализирана полицейска операция за незаконен добив и съхранение на дърва за огрев е реализирана на 13.11.2021 г. на територията на община Омуртаг. Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Търговище и колегите им от РУ-Търговище и РУ-Омуртаг. При проверка на 5 адреса в с. Могилец са установени по близо 5 кубика дърва /общо 25 куб. м/, без контролна горска марка и превозен билет на всеки адрес. Образувани са досъдебни производства по чл. 235 от НК. Други 1,5 кубика дърва за огрев, без съответни документи, са открити при инспекция на адрес в с. Обител. По случая се извършва проверка по чл. 235, ал. 1 от НК с оглед установяване на произхода им.

Дървеният материал е оставен на отговорно пазене. По случаите в РУ-Омуртаг са задържани двама души на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

В хода на акцията са проверени 12 частни дома в 5 села на община Омуртаг, 6 МПС и 21 граждани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе