При изпреварване край Омуртаг шофьор на „Ивеко“, превозващ три леки автомобила, губи контрол и катастрофира

Започната е досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг за пътен инцидент с нанесени вследствие него значителни материални щети на няколко автомобила. Това съобщават от полицията.

На 19.11.2021 г. около 22,30 ч. на път I-4/София-Варна / в община Омуртаг – до разклона за с. Панайот Хитово, правоспособен 34-годишен водач от с. Лятно, община Каолиново, управлявайки лек автомобил „Ивеко Дейли“ с шуменска регистрация – фирмена собственост, движейки се в посока гр. София-гр. Варна, с прикачено ремарке „Вапп Пав“ с благоевградска регистрация, при маневра изпреварване на прав пътен участък е изгубил контрол над управлението на автомобила и е причинил ПТП.

В резултат на товарния автомобил, както и на ремаркето и на превозваните в тях три леки автомобила „Мерцедес Цитан“ , „Ситроен“ и „Хонда ЦРВ“ – фирмена собственост, са причинени материални щети. На водача на автомобила е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

Извършен е оглед на местопроизшествието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе