47-то НС положи клетва

Депутатите от 47-ото Народно събрание положиха клетва в първия работен ден на новия парламент – 3 декември. Заседанието започна в 9.00 ч. в старата сграда на Народното събрание. Откри го най-възрастният присъстващ народен представител – д-р Силви Кирилов от „Има такъв народ”.

По традиция на първото заседание на новоизбрания парламент изявления направиха представители на представените в Народното събрание партии и коалиции. След това бяха избрани председател и заместник-председатели.

В средата на пленарната зала застават „Продължаваме Промяната“, които имат 67 народни представители и „Има такъв народ“ с 25 места. Зад тях е разположена най-малката партия „Възраждане“ с 13 мандата. В ляво по традиция са БСП, които имат 26 народни представители. До тях сядат ДПС с 34 избранници. Дясната част на залата остава за ГЕРБ с 59 депутати и „Демократична България“, които имат 16 представители.

47-ото Народно събрание ще влезе в историята като най-младият парламент до момента. Средната възраст на депутатите е около 40 години, като най-младият народен представител е само на 23 години.

Още на 6 декември държавният глава Румен Радев ще връчи първия мандат на „Продължаваме Промяната”, които ще имат 7 дни да реализират или да върнат мандата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе