Непропускане на път с предимство предизвика катастрофа в Търговище

В резултат на пътен инцидент в гр. Търговище са нанесени значителни материални щети на два леки автомобила. Това информират от ОДМВР-Търговище.

На 22.02.2022 г. около 12 ч в гр. Търговище – на кръстовището на улиците „Хан Кубрат“ и „Митрополит Андрей“, правоспособен 50-годишен водач от с. Звездица, община Омуртаг, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф Плюс“ с търговищка регистрация с посока на движение от ул. Хан Кубрат“ към ул. „Цар Освободител“, при извършване на маневра “завой наляво“ не е пропуснал движещ се по пътя с предимство по бул. „Митр. Андрей“ с посока на движение към ул. „Хр. Ботев“ лек автомобил „Нисан Х Трейл“ с търговищка регистрация, управляван от 50-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

В резултат е настъпило пътно-транспортно произшествие, вследствие което на двата автомобила са нанесени значителни материални вреди. Няма пострадали хора. Водачите са тествани по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух. Пробите им са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе