76-годишен не спря на „Стоп“ и предизвика ПТП, другият водач е в болницата с комоцио

Водач на лек автомобил е настанен за лечение в болница в резултат на неспазен знак „STOP“ и отнето предимство от друг водач. Това съобщават от полицията.

На 10.03.2022 г. около 16,20 ч правоспособен 76-годишен водач от с. Кардам, община Попово, управлявал по общински път IV – 20422 собствения си лек автомобил „Фолксваген“ с търговищка регистрация. На кръстовището на този път с път III-204 – на км 29+073, водачът не е съобразил поведението си с изискването на пътен знак „Б 2“/“Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство“/, и е отнел предимството на движещ се по път III-204 в посока гр. Разград – гр. Попово лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от правоспособен 61-годишен водач от с. Гагово, община Попово.

В резултат от настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на лекия автомобил „Опел Вектра“ е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с комоцио, без опасност за живота му. На водача на лекия автомобил „Фолксваген“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. На другия водач е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе