Второ място за ученичка от Попово в конкурс на тема: “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”.

Второ място за разказа на Далия Мирославова от ПГСС „Никола Пушкаров“ в Четиринадесетия национален конкурс на тема: “Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”.

Форумът се организира от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – Община Шумен и Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ -Шумен. Мадарският конник е знак за мощта на българската държава, свидетелство за високото развитие на родното изкуство и глобален символ на България. Конкурсът дава възможност на учениците чрез личното си творчество да изразят отношението си към историческата памет, да демонстрират как миналото и настоящето провокират въображение, принадлежност и идентичност. От 124 творби на ученици от цялата страна жури с председател проф. д-р Росица Ангелова – преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски“ определи второто място в трета възрастова група – категория проза, за нашата възпитаничка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе