ПГСС „Никола Пушкаров“ въвежда „Моделът за обучение 1:1“

Иновацията ще бъде въведена в 8 клас за всички ученици от професия „Сътрудник в малък и среден бизнес“ и цели да повиши мотивацията и ангажираността на учениците, като по този начин те ще разширят своите дигитални умения и ще изградят култура за ефективна работа в екип.

Родителите на нашите ученици получиха техническите устройства, както и профилите за работа в обучителната платформа Google for Education . А за да се случи всичко това бяхме подкрепени от Сдружението „Център за творческо обучение“, които са основен партньор на Google for Education за страната. Г-жа Н.Цонева и г-жа М.Димитрова ще администрират профилите и ще съдействат на колегите си при подготовката на иновативните уроци.

ПГСС „Н.Пушкаров“ е едно от 40 училища в страната, които ще прилагат „Моделът 1:1“.

При модела, ученици и преподаватели работят съвместно по всяко време и от всяко място и най-важното – учениците създават продукти чрез ученето си. Обучението е проектно базирано, като в края на всяка задача учениците трябва да развиват продукта си, уменията и познанията си в различни области и предмети. Променя се и ролята на преподавателите, които се превръщат в “ментори” и лидери на учениците и им помагат да се ориентират и да обработват функционално огромното количество информация, до което имат достъп. В модела 1:1 учениците не прекарват повече време пред екрана; прекараното време се използва по много по-смислен и интригуващ начин. За сметка на това учениците четат много повече, създават повече текстове и използват в този процес много различни инструменти.

Развиването на Модела 1:1 в ПГСС „Н.Пушкаров“ ще даде огромна добавена стойност за училищния екип, защото се създава “училищна лаборатория” за дигитални компетентности и иновации, където проектно базираното обучение е стандарт. Това подпомага цялостната трансформация на училищната организация, дори и да не е възможно всички паралелки да учат по модела към днешна дата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе