Последно редовно заседание на Общински съвет–Попово за календарната 2022 година

На 20 декември в пленарната зала на ОбС – Попово се проведе последното за календарната 2022 година редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя – Георги Георгиев, в присъствието на зам.-кметовете – инж. Милена Божанова и Трифон Трифонов и експерти от Общинска администрация. Двадесет и осем общински съветници работиха по дневния ред от 13 точки, като в началото на заседанието те бяха посетени от гостуващи коледари от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово, които отправиха своите пожелания към присъстващите в залата. От своя страна председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев, благодари на коледарите и се присъедини към пожеланията им за здрава, благодатна и по-успешна нова 2023 г. за всички. Декемврийската сесия продължи с работа по първата точка от дневния ред, по която общинските съветници гласуваха и единодушно одобриха Актуализацията на бюджета и Инвестиционната програма на Община Попово за 2022 г. Следващата точка, касаеща Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 за опазване на обществения ред и чистотата на населените места на територията на община Попово, предизвика дискусии и коментари сред съветниците. След направените уточнения предложението по точката бе подложено на гласуване и одобрено с пълно мнозинство от общинските съветници. В хода на заседанието бе обсъдено приемането на План-сметка за определяне на разходите за дейностите по събиране, транспортиране и третиране на битовите отпадъци, както и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в населените места на територията на община Попово за 2023 г., като общинските съветници взеха решение да приемат предложението по точката с 27 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

В хода на заседанието Общински съвет – Попово гласува и единодушно даде съгласието си за предоставяне на Община Попово за безвъзмездно управление на имот – публична държавна собственост, представляващ археологическа недвижима културна ценност с национално значение – тракийска куполна гробница, находяща се в землището на с. Гагово, община Попово. С пълно мнозинство бе приета краткосрочна Програма за насърчаване на използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива за периода 2022-2024 г. на Община Попово, както и определянето на продажна цена и ред за продажба на общински жилища, одобрени от ОбС-Попово, с взето решение по Протокол от 29.09.2022 г. На декемврийската сесия бе гласувано и прието утвърждаването на ценоразпис за продажба на дървесина, добита от горски територии – собственост на Община Попово, считано от 01.01.2023 г. Общинските съветници дадоха разрешение за кандидатстване на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Процедура чрез подбор „Модернизация на образователната среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Дискусии предизвика следващата точка от дневния ред относно одобряването на годишен отчет на кмета на община Попово за осъществяване на концесионната дейност и изпълнение на концесионните договори през 2021 г. След направените уточнения предложението по точката бе подложено на гласуване и прието с 25 гласа „за“ и 2 „въздържал се“.

В края на сесията общинските съветници единодушно приеха одобряването на списък с кандидати за получаване на финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми и определяне на отпуснатите суми. С това последното редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово за календарната 2022 година завърши поради изчерпване на точките от дневния му ред, а председателят Георги Георгиев се обърна към колегите си и всички присъстващи в залата и им пожела весели и щастливи Коледни и Новогодишни празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе