Хванаха двама в областта да карат без книжки МПС-та с чужди регистрационни табели

За денонощието контролните органи са установили по пътищата на областта двама неправоспособни водачи, управлявали МПС, нерегистрирано по надлежния ред, и с регистрационни табели, предназначени за друго МПС.

На 6.03.2023 г. в 18,45 ч на ул. „Асен Златаров“ в с. Ломци, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 330Д“  с немска регистрация, управляван от 49-годишен неправоспособен водач от същото село. В хода на проверката е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред и е с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС – „Daewoo Tico“ – собственост на мъж от гр. Шумен.

На 6.03.2023 г. около 17 ч. на кръстовището на  улиците „Васил Друмев“  и „Искър“ е в с. Маково, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Фокус“ с неустановена собственост, управляван от 39-годишен неправоспособен водач от гр. Търговище. По време на проверката е установено, че същият използва регистрационни табели, издадени за друго МПС – „Пежо 106“, собственост на жена от с. Тръстика, община Попово, и че управляваното от него МПС не е регистрирано по надлежния ред.

По случаите са започнати  бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе