Областният управител на Търговище откри първото заседание на местния парламент в Опака

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева откри първото заседание на Общински съвет в гр.Опака за мандат 2023-2027 г.

По време на сесията положиха клетва новоизбраните общински съветници и кметове на кметства, а областният управител на област Търговище Гергана Цонева връчи на кмета на Опака Гюнер Ашимов символите на града.

„Предизборната кампания приключи и сега за Вас предстои по-трудната задача – с хората, с които сте се съревновавали до вчера, от днес да работите рамо до рамо. Нека приоритет във Вашата работа да бъдат законността, интересите на хората и бъдещето на Опака, успешен мандат и по-добри дни“, пожела областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Председателят на ОИК – Опака Феим Феимов запозна присъстващите с резултатите от изборите и връчи удостоверенията на новите общински съветници. По данни на ОИК новоизбраният кмет на Опака Гюнер Ашимов е избран с 1597 гласа. А по волята на избирателите в новия Общински съвет на Опака влизат 13 съветници, от които осем от ДПС /Мехидин Кадиров, Рафи Радиев, Ниязи Ниязиев, Нурхан Юсеинов, Мюмюн Мюмюнов, Бехати Османов, Мехтибат Мустафов, Румен Русев/, двама от ГЕРБ /Седат Фехимов, Мирослав Георгиев/, двама от Коалиция Алтернативата на гражданите /Иван Вълчев, Али Кясимов/ и един от БСП /Християн Цонев/.

След тайно гласуване с 9 гласа „за“ бе избран Мехидин Кадиров за председател на Общински съвет – Опака.

„За мен е чест и голяма радост да съм сред Вас и да поема управлението на общината. Пред нас стои задачата да подобрим благосъстоянието на хората в община Опака. За мен думата опозиция е неприемлива, може да имаме различия или градивни спорове, но да работим всички заедно и да намираме правилните решения за нашата община“, заяви кметът на Опака Гюнер Ашимов по време на първата общинска сесия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе