Незабравима среща на ученици от ПГСС със съвременни възрожденци

Публицистът Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов“ и член – кореспондент на БАН и академикът – историк Стоян Райчевски гостуваха на поповската общественост. Двамата ярки общественици имат значимо присъствие в творческия живот на България. И. Гранитски е автор на 35 книги и над 500 статии и студии, голяма част от които са на историческа тематика, а Ст. Райчевски, също автор на многобройни книги, е специалист по историята на българските земи, останали под чужда власт след войните на България за несбъднатото ѝ националното обединение.
Темата на разговора касаеше Балканските войни (1912-1913 г.) и родовата памет, защото народ без памет и без преклонение пред прадедите, пролели кръвта си за българския род и за целокупна България е достоен единствено за съжаление и за презрение.

На изпроводяк библиотеката на ПГСС „Н. Пушкаров“ получи дарение от ценни за българщината книги, а нашите ученици дариха и впечатлиха гостите с юбилейния сборник на училището „Преди, сега и завинаги“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе