Учениците от професия „Икономист-информатик“ в Попово с открит урок по Компютърна графика и Компютърен машинопис и текстообработка

С ученици от професия „Икономист-информатик“, специалност „Икономическа информатика“ на ПГСС „Никола Пушкаров“-Попово беше проведен открит урок по учебните предмети УП „Компютърна графика“ и УП „Компютърен машинопис и текстообработка“. Специални гости и участници в урока бяха Стела Трифонова – представител и управител на dotty.studio – гр. Попово и Павел Раев – представител на effectiveagency, занимаващи се с маркетинг, реклама и графичен дизайн.

Учениците разбраха за обвързаността на тяхната професия и професиите, които гостите изпълняват в момента. Г-н Павел Раев запозна осмокласниците с десетте дигитални професии, с които може да се работи от всякъде и да се развие печеливш бизнес. Една от тези професии е графичният дизайн, представена от г-жа Стела Трифонова. Учениците бяха запознати с възможностите за създаване и реализиране на рекламни продукти.

Урокът приключи с пожелание към учениците „Мислете как да бъдете създатели. Създателите печелят повече от консуматорите.“ и няколко препоръки: „Имайте цел!“, „Изградете си полезни навици!“, „Не се интересувайте от мнението на другите!“, „Винаги давайте повече от себе си без да чакате нещо в замяна!“ и „Не спирайте да учите!“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе