Задържаха двама пияни зад волана в Омуртаг

В РУ-Омуртаг за срок до 24 ч са задържани двама водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила(престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс).

На 2.04.2024 г. около 5,30 ч на път III-704, км 17.920 в община Омуртаг е извършена полицейска проверка на бус„Мерцедес Спринтер“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от с. Овчарово, община Търговище, и управляван от 35-годишен правоспособен водач от с. Кестеново, община Омуртаг. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,54 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

На 2.04.2024 г. около 21,50 ч на ул. „Цар Освободител“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди 80“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от правоспособен 54-годишен водач от с. Горна Хубавка, община Омуртаг. по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,74 промила. Той е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържан и в РУ- Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе