Екипът от НЧ “Христо Ботев 1896“ кани на пръвия фестивал на „Българската кухня“

Тази година за пръв път ще се проведе фестивал на „Българската кухня“ на 27.07.2024г., / събота/ от 10.00 часа в парка на читалището с музика и танци организирано от „НЧ „ХРИСТО БОТЕВ 1896“, село Каспичан, Община Каспичан.

Екипът от НЧ “Христо Ботев 1896“ кани всички приятели на фестивал на българската кухня и българските ястия в парка на читалището в село Каспичан. За 1-ва година в парка на читалището ще посрещне гости и участници българския фолклор и българските традиционни ястия.

Фестивалът има конкурсен характер и няма възрастови ограничения за участие. В читалищната ни сцената е отворена за певчески и танцови групи, индивидуални изпълнители. Участниците представят и по две характерни за техния регион гозби, а акцент в програмата е приготвянето на част от ястията на живо.

Награди и отличия ще бъдат присъдени от жури в двата раздела – „Традиционна българска кухня”. „Приготвяне на ястия на живо“ В раздел „Традиционни български ястия” всички участващи колективи ще получат диплом а за уникално българско ястие, отличените ще получат диплом, плакети и предметни награди за: визия, вкус, автентична рецепта, десерт и най-добра етно визия. В раздел „Приготвяне на ястия на живо“ ” ще бъдат връчени медали, дипломи и предметни награди . И специална награда на журито.

Заявилите да готвят на място ще им бъдат осигурени котлони за готвене -продуктите се носят от участниците. Цел на фестивала: Да се съхрани българската традиция. Запознанства между колективите и обмяна на творчески опит.

Организаторът си запазва правото да фотографира, филмира и записва изпълненията на участниците с цел създаване на архив и реклама на фестивала. От самодейците и членове на народно читалище „Иван Вазов 1908“ село Здравец, 7769, от село Здравец, 7769, село Росина, 7784, и село Кошничари, 7783.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе