Задържаха шофьор, причинил катастрофа край Дралфа с 1.47 промила алкохол в кръвта и значителни материални щети

Водач, управлявал товарен автомобил след употреба на алкохол и причилил пътно-транспортно произшествие със значителни материални щети, е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

На 26.09.2024 г. около 10,30 ч на шът II-51, км 69+410 – на входа на с. Дралфа откъм гр. Попово, е възникнал пътен инцидент. Правоспособен 55-годишен водач от с. Пордим, обл. Плевен,  управлявайки влекач „Скания“ с плевенска регистрация,  с прикачено към нея полуремарке – фирмена собственост, в посока на движение гр. Търговище, движейки се с несъобразена с пътните условия и с релефа на настилката скорост, е изгубил контрол над управлението. Автомобилът е излязъл вляво извън пътното платно и се е блъснал челно в електрически стълб от електропреносната мрежа, като освен него е увредил и 21-метрова бетонна ограда с метални елементи. Причинени са увреждания и по влекача. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,47 промила. Същият е отказал кръвна проба за хиическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е  образувано  досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „а“, и по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе