Община Попово се включи в националната кампания „Бъди смел, бъди добър!“ за превенция на насилието над деца

Община Попово участва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца „Бъди смел, бъди добър!“, организирана от Държавна агенция за закрила на детето.

Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър“!

Целта на инициативата е да се покаже съпричастността на всички институции за превенцията на различните видове насилие и усилията им за гарантиране правото на закрила от насилие на всички деца. Кампанията цели още и промяна в обществените нагласи и постигне на нулева толерантност към всякакъв вид агресия над и между деца.

Дейностите, които Община Попово реализира във връзка с кампанията, са провеждане на спортни активности на открито и засаждане на дърво с послание на децата срещу насилието.

На 30.09.2024 г. от 17:30 часа на градския стадион в гр. Попово се проведе футболен мач под наслов „Не на насилието над децата“. За участниците ДАЗД осигури обозначителни знаци и поощрителни награди.

На 23.10.2024 г. в Градската градина в гр. Попово бе засято иглолистно дърво с индивидуализирана табела с конкретно послание срещу насилието. Дръвчето е осигурено от ДЛС „Черни Лом“ гр. Попово.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе