Задържаха 39-годишен софиянец, шофирал под въздействието на метамфетамин, намериха още дрога при претърсване

За срок до 24 ч е задържан водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и държащ у себе си такова. Това информират от полицията.

На 10.10.2024 г. около 10,20 ч на ул. „Христо Ботев“ в с. Моравка, община Антоново, е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Дачия Докер“ със софийска регистрация, управляван от правоспособен 39-годишен водач от гр. София. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, е установено, че водачът е управлявал моторното превоно средство след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. В хода на проверката е установено още, че той държи у себе си бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество амфетамин.

Водачът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. на 354а от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе