Стартира Националното състезание „Млади таланти в модата“ в Попово

Днес, 11.05.2021 г., в Дом на културата „Димо Коларов“ гр. Попово официално бе открито Националното състезание „Млади таланти в модата“. Домакини на тазгодишното издание са ПГТЛП – Попово и РУО – Търговище. Официални гости са представители на МОН, на държавната и местната администрация, на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи, на бизнеса, на работодателски организации, директори на професионални гимназии, както и членове на Националната асоциация на училищата по мода.

„Това национално състезание дава възможност за творческа изява на младите таланти. Вярвам, че днес те ще ни покажат своите интересни проекти, оригинално мислене и авторски идеи… Сигурна съм, че това състезание ще Ви даде възможност не само за изява и обмяна на идеи, но и ще Ви даде нужния стимул да развиете потенциала си и да бъдете тези, които един ден ще променяте модните тенденции у нас, а защо не и по света“, заяви началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева и пожела успешно представяне на всички участници.

Наградиха победителите в Националното състезание „Млади таланти в модата“

В тазгодишното издание на „Млади таланти в модата“ до финален кръг са допуснати 16 отбора от цялата страна. В категорията „Модно ревю“ ученици от  професионални гимназии по мода представиха модели с оригинална интерпретация на тема „Сезони“. Творческите колекции се оценяват от тричленно жури с председател доц. Златина Казлачева – преподавател в Тракийски университет – Стара Загора.

Модното ревю бе закрито с песента „България“, изпълнена от ученици от ПГТЛП – Попово. Програмата продължи с фотосесия за моделите от категория „Модно ревю“ и учениците от категория „Художествена скица“.

По-късно през деня в актовата зала на ПГТЛП – Попово участниците в категория „Сръчни ръце“ бяха разпределени по кабинети и работилници за изпълнението на практически задачи. Там присъстваха и представители на журито, които оцениха готовите изделия.

Официалното награждаване на победителите е утре (12.05.2021 г.) от 9.30 ч. в конферентната зала на хотел „Терра Европа“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе