Нови офиси на бюрата по труда в периода на извънредното положение

С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч. При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки, включително и свързани със спазването на карантинния срок за завърналите се в чужбина. Особено важно за лицата, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, описани на официалните сайтове на Агенцията по заетостта и НОИ.

Агенцията обръща внимание, че за периода на извънредното положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат. Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетения за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Напомнят също, че вече регистрираните лица, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Агенцията по заетостта призовава всички, които имат възможност, да ползват електронните услуги на Агенцията и най-вече възможностите за дистанционна регистрация в бюрото по труда и онлайн подаване на заявление за обезщетения за безработица.

Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желащите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях в периода на прилагане на засилени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Списък на изнесени офиси на бюрото по труда по време на извънредно положение.

SilistraNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе