Децата от училището в с. Голямо ново се сдобиха с нови компютри, лаптопи и таблети

„Доброто ражда добро!“ – днес това важи и за децата от ОУ „Г.С. Раковски”, с. Голямо ново, общ. Търговище, които през годините са правили не една добрина – благотворителни Коледни акции за деца в нужда; дарения на предмети на бедстващите след инцидента в Хитрино – 2016 г. и в Аспарухово през 2014 г. Те са и автори на единствения в България „Учебник по доброта“, написан през 2015 г., в който са описани добри постъпки на техните по-големи батковци и каки.

И днес, в условията на извънредно положение, когато самите те имат нужда от помощ – ТЯХНАТА ДОБОРОТА Е ВЪЗНАГРАДЕНА – училището получи пет компютърни конфигурации, четири таблета и два лаптопа от хора с добри сърца от цяла България в отговор на призива им за помощ.

Тази техника е предназначена единствено и само за ползване от учениците от уязвими групи за обучението им в електронна среда.
Ръководството на училището благодари на Людмил Икономов от гр. Варна, на Боряна Пейчева от Велико Търново, на Данаил Андонов и на Кристина Славова от гр. София за добрите сърца. Тяхната постъпка доказва, че в трудни времена – взаимопомощта и съпричастието са от съществено значение за успеха и ни карат да вярваме, че МИСИЯТА Е ВЪЗМОЖНА!

Ученици и учители от ОУ „Г.С. Раковски“ представиха и благодарствено писмо, с което изказват своите благодарности за съпричастността по повод призива, който отправиха „Ако искате да помогнете!!!” на 23 март 2020 г. за набавяне на техника за обучение в електронна среда по време на извънредното положение.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе