2662 случая на нарушения на скоростните режими са установени в областта в рамките на петдневна специализирана операция

За времето от 16 ч на 13.05.2020 г. до 16 ч на 20.05.2020 г. на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за спазване на скоростните режими от водачите на пътни превозни средства. В хода на осъществявания контрол бяха извършвани засилени проверки за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение. За целта на територията на област Търговище бяха използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта – подвижните автоматизирани системи „TFR1-M”, автоматизирано техническо средство за контрол на скоросттта СПУКС и стационарна камера. Проверките се извършваха както през светлата, така и в тъмната част на денонощието.

2662 нарушения на скоростните режими са установени по време на операцията по пътищата на областта ни. Анализът на резултатите сочи, че най-често водачите на леки автомобили нарушават скоростните режими в населените места. 1707 от горепосочения брой нарушения са констатирани в населени места на областта, а 955 – извън населени места. Най-голямото установено по време на специализираната акция превишаване на максимално разрешената скорост в населено място е в с. Моравица, община Антоново, където водач на лек автомобил с търговищка регистрация е управлявал моторното превозно средство със 172 км/ч – при ограничение за движение в населено място 50 км/ч. Нарушението е установено с автоматизирано техническо средство за контрол на скоросттта СПУКС/популярно като камера на тринога/.

По време на проверките служителите на „Пътна полиция“ в областта са връчили на водачи на МПС 67 електронни фиша, а 3 такива – на пътуващи в проверявани МПС граждани. Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение на водачи за неплатени наложени им глоби по Закона за движение по пътищата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе