42% от децата се връщат в общинските детски ясли и градини в Търговище

870 деца се очаква да започнат да посещават отново общинските детски ясли и градини в Търговище след отварянето им на 1 юни. Това е 42 % от общия брой на записаните деца. Това сочат данните от проведено до родителите допитване.

Преди първото посещение, родителите следва да подпишат декларация за съгласие децата им да посещават заведенията в условията на COVID-19.
Приемът на децата във всяка от дванадесетте общински детски градини и четири ясли ще се осъществява по определен от всяко заведение график. Децата от всяка група ще бъдат приемани от различен вход. Целта е да не се допуска струпването на голям брой хора на едно място. Осигурени са допълнителни медицински специалисти от училищата, които да подпомогнат сутрешния прием и медицинското обслужване.

В изпълнение на противоепидемичните изисквания са осигурени предпазни средства и материали за работещите в детските заведения – маски, шлемове, ръкавици, електронни термометри за измерване температурата. Определени са и помещения за изолация при съмнение за заразени с коронавирус дете или служител.

Подробна информация за графика и реда за прием в различните детски заведения може да бъде получена от директорите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе