Задържаха двама младежи с канабис

В гр. Омуртаг и в гр. Попово са установени и задържани с полицейска мярка двама млади мъже за притежание на наркотично вещество. Това информират от ОДМВР-Търговище.

При извършена на 9.06.2020 г. в близост до бензиностанция в гр. Омуртаг полицейска проверка на 21-годишен мъж от с. Тича, община Котел, е установено, че същият държи у себе си 0,30 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Мъжът е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

При извършена на същия ден около 20,35 ч полицейска проверка на ул. „Гагарин“ в гр. Попово е установено, че 18-годишен младеж от същия град държи у себе си високорисково наркотично вещество – 2,57 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. 18-годишният е предал доброволно на служителите на реда още 13 грама суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис. Задържан е в РУ-Попово за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе