Приключи специализирана полицейска операция в търговищкото село Пробуда

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата бе проведена на територията на с. Пробуда, общинаТърговище, през което преминава участък от път I-4/София-Варна/. Неслучайно един от акцентите в акцията бе именно превенция на пътната безопасността–през предходен период от време на този пътен участък двама пресичащи платното пешеходци бяха ударени от преминаващи товарни автомобили и загубиха живота си.
В акцията, която се проведе под надзора на Окръжна прокуратура-Търговище, освен служители на РУ-Търговище участва и екип на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция.

В селото бяха изградени и функционираха два контролно-пропускателни пункта. В хода на операцията полицейските служители са проверили 27 моторни превозни средства. Установени са 8 нарушения на Закона за движение по пътищата, за което на нарушителите са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 6 глоби по фиш по гореспоменатия закон. На един от проверените водачи на лек автомобил е наложена принудителна административна мярка/ПАМ/ – временно отнемане на свидетелството за управление на МПС, за неплатени дължими глоби. Извършени са и проверки на 3 търговски обекта в селото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе